Manual Weighing Unit

De Manual Weighing Unit hebben wij ontwikkeld om snel en eenvoudig producten af te wegen en in te voegen in de productielijn. De hedendaagse productielijnen gaan steeds sneller, toch zijn in veel gevallen nog mensenhanden nodig om een aantal handelingen te verrichten. Het wegen van de producten is er hier vaak één van. Zoals u zich kunt voorstellen is het handmatig opzetten van producten op een lopende hoge snelheidslijn een lastige situatie.

Om dit probleem op te lossen maken we gebruik van een unit met een weegschaal gecombineerd met een lopende band. Op deze manier kan de werknemer het product afwegen en eventueel corrigeren op de weegschaal tot het gewenste gewicht bereikt is. Hierna wordt het product handmatig op een langzaam draaiende transportband geplaatst. Vervolgens wordt in de productielijn bekeken waar zich een opening bevindt, om vervolgens het product tussen te voegen.

     

De werkplekken kunnen ook worden uitgevoerd met een automatische doorvoer van de weegschaal naar de lopende band zodra het gewenste gewicht bereikt is. Tevens is de Manual Weighing Station ook uit te rusten met een “track and trace” systeem voor het bijhouden van bijvoorbeeld: gewichten, aantallen, gemiddelde gewichten of welke werknemer het desbetreffende product behandeld heeft.