Telescopische vacuümgrijper

Speciaal voor het laden en lossen van containers en vrachtwagens heeft Odemar Projects een telescopische vacuüm grijper ontwikkeld en geproduceerd als onderdeel van de Hektor tilhulp. De Hektor tilhulp is een mobiel systeem voorzien van een zwenkbare arm bestaande uit twee delen. De lading kan gewichtloos door een telecopische vacuümgrijper opgepakt en verplaatst worden en is geschikt voor lasten van maximaal 50 kg.

Het systeem bestaat uit een verplaatsbaar platform met daarop een kolom en een tweedelige zwenkbare arm. Afhankelijk van de uitvoering staat er hulpapparatuur op het platform, bijvoorbeeld een compressor. In de zwenkarm bevindt zich een pneumatische cilinder die het optillen van de goederen verzorgt. Het oppakken van de goederen gebeurt met vacuümgrijper of met een haak. De zwenkarm is in hoogte verstelbaar door middel van een pneumatische cilinder in de kolom.
De Hektor zelf wordt verplaatst met behulp van een pallettruck of pompwagen.

De Hektor is gebruiksvriendelijk en gaat zuinig om met energie. Het ergonomische ontwerp voorkomt het ontstaan van blessures aan de rug en het bewegingsaparaat van uw medewerkers.