Correctielijnen

Naast onze standaard machines leveren wij ook complete verpakkingslijnen voor het op gewicht corrigeren en verpakken van Uw producten.
Onderstaande standaard verpakkingslijnen geven een indicatie van de mogelijkheden en kunnen klantspecifiek worden aangepast.

 

De Economy Correction Line

De Economy Correction Line is de meest basic verpakkingslijn waarin verpakkingen worden aangevoerd door een transportband, gewogen door een checkweger en door een lijnverdeler verdeeld over twee transportbanden. De linkerband vertegenwoordigt verpakkingen met een correct gewicht en de rechterband de verpakkingen met een over- of ondergewicht. Aan de rechterband zijn twee weegstations bevestigd waar werknemers handmatig verpakkingen kunnen corrigeren. Nadat de verpakkingen zijn gecorrigeerd worden ze op de linkerband gezet en vervolgens verpakt door een deksel- of stretchfolie machine.

Voor deze verpakkingslijn zijn 2 operators nodig.

 

De Premium Correction Line

De Premium Correction Line is een uitgebreide uitvoering van de Economy Correction Line. De kratjes met verpakkingen, in dit geval champignonbakjes, worden op de rollerbanen gezet door een werknemer. Aan de overzijde pakt een andere werknemer de bakjes uit de kratjes en zet deze op de transportband. Vervolgens gaan de bakjes door een checkweger en lijnverdeler. De verpakkingen met het correcte gewicht worden verpakt, gelabeld en gaan vervolgens door een gekalibreerde weegcel, met metaaldetector, voor de eindcontrole. Bakjes met onder- of bovengewicht worden door de lijnverdeler op de rondloopbaan gezet zodat deze handmatig kunnen worden gecorrigeerd. Het transportsysteem in deze lijn is een zeer onderhoudsarme schakelband.

Voor deze verpakkingslijn zijn 1 ½ operators nodig.

 

De Premium Automatic Correction Line

De Premium Automatic Correction Line is het paradepaardje van al onze correctielijnen. De “Weight Corrector” zorgt ervoor dat het hele traject van wegen en corrigeren volledig geautomatiseerd is. Doordat het onder- en bovengewicht instelbaar is, bent u verzekerd van een verpakking die 100% aan uw eisen voldoet. De producten worden de weight corrector ingevoerd en komen er gecorrigeerd weer uit waarna ze worden verpakt, gestickerd en gecontroleerd op de aanwezigheid van eventuele metalen door een metaaldetector.
De bediening van deze geavanceerde lijn vindt plaats met touchscreens. Het is ook mogelijk de Premium Automatic Correction Line op afstand te bedienen via het internet met de computer, Smartphone, Tablet PC.

Voor de lijn zijn geen operators nodig.

Bovenstaande correctielijnen zijn in alle gevallen aan te passen voor klantspecifieke verpakkingen en wensen. Al onze verpakkingslijnen zijn met uiterste precisie handgebouwd, getest, gecontroleerd en voldoen aan de nieuwste richtlijnen.